KAP Fishing

Fisketeam från Nässjö i Småland. Spinnfiske efter gädda, vertikalfiske efter röding och gös, fisketips, fiskeresor mm

Giant Travelly i Thailand

1 kommentar

Hur många gånger har man inte suttit och dreglat på You Tube när man tittat på popperfiske efter GT (havets Lamborghini).

Popper är en flytande vobbler med trubbig nos som i princip aldrig är under vattnet. Man rycker in den och ljudet och skvättandet den gör, kan inte GT:n stå emot. Huggen blir väldigt spektakulära, GT är en av världen starkaste.

När familjen skulle på semester till Thailand, läste jag att den kan finnas där. 


Jag hyrde en Walk Around båt med en 140 hk, samt en Thailänsk kapten. Hade inga höga förhoppningar, men bara att chansen fanns att fånga min drömfisk lockade!

​​​​

Började med lite lättare grejor och poppade runt stenar och skär, där vågorna bryter. Var inställd på att bara mata och mata kast i många timmar.​​​​​

​Helt plödsligt efter ca 1,5 timmes matande, smäller det till bakom en sten, kan det vara min livs första GT? Vilket drag i den, trots att det är en bäbis, men vilken lycka!


Det jag inte vågade tro på hände. Giant Travelly, eller snarare Dvärg Travelly 😄. Men så kul ändå. Några kast senare smäller det igen bakom samma sten, men den väljer att kliva av innan jag riktigt hinner känna storleken.


Nu var det dags att byta taktik lite. Bytte till lite större grejor och lite styvare spö. Åkte till en kuststräcka med branta klippor, grottor, grönt vatten. Försökte kasta in i grottöppningarna. Körde lite längre tag och hårdare popping. Nu eller aldrig!


Bang, i en grottöppning exploderar det i spöt😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃


           Så mäktiga, bara ren urkraft.        Lycka – check on the bucketlist👍

Strax efter fick jag om möjligt ett ännu häftigare hugg, tyvärr gick linan av – undrar vad det var, hade inte en chans att hålla emot😆😆😆.

Åker tillbaka till hotellet med ett leende på läpparna. Summa 4 st, varav två i båten. Bättre än jag någonsin förväntat mig.

Några dagar senare hade jag hyrt en longtail båt. Siktet var inställt på Dorado och Wahoo, men vädret omöjliggjorde all form av vettigt fiske. Ösregn och 2-3 meter höga vågor.


På återhörande i kylan!

// Karvik 

En tanke på “Giant Travelly i Thailand

  1. Fantastiskt! Vart i thailand semestrade du?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s