KAP Fishing

Fisketeam från Nässjö i Småland. Spinnfiske efter gädda, vertikalfiske efter röding och gös, fisketips, fiskeresor mm

Semesterfiske

Lämna en kommentar

Teamet är lite utspritt så här i semester tider, både i Sverige och utomlands.

För egen del blir det en del häng i stugan som ligger mellan Kalmar och Karlskrona. Svårt att hitta bra fiske här på sommaren så jag och yngste sonen Hugo har gjort ett par utflykter till Karlskrona/Ronneby.

Första vändan så provade vi grunt i en vik. Hittade en spot på ca 50 m där det stog många fina gäddor. Under 1 timme hade vi ett riktigt gäddrace. Det exploderade i var och vartannat kast. Sommargäddor kan vara riktigt galna, vissa rullade som när krokodiler tagit ett byte.


                            Hugos första 


                     Fångad med händerna!

En av Hugos lossnade från kroken precis när jag skulle ta gälgreppet, men tog en sekund innan han förstod att att han var fri, då dök jag ner med båda händerna och nöp han, gissa om Hugo bytte från förtvivlan till glädje 😄.

                           

                Pappan fick vara med också ​


  Explositioner i vattnet och Hugo får ta i!


Märkligt att ha ett sådant fiske mitt i sommaren på 80 cm djup och 20 grader i vsttnet, trodde man förstog det här, men tydligen inte. Samtidigt så hittade vi inte några fler spots.

Detta gjorde att när vi var tillbaka ett par dagar senare så bestämde vi oss att prova ytterskärgården och det visade sig att där fanns det fisk överallt. 

Grönt kristallklart vatten, kanonväder och stridiga sommargäddor vad mer att önska. Ingen över 5 kg men knappt ngn under 2 kg, gjorde det riktigt roligt. Räkningen tappade vi snabbt.

Dom kom som skjutna ur en kanon från tången som låg runt kobbar o skär.
         Guldfärgade gäddor i grönt vatten


​​Alltid äventyr när Karvik är inblandad😆  Vi trailar ju båten ca 5 mil från Torsås till Karlskrona eller Ronneby. När vi anlände till Karlskrona stannade vi på Statoil för att tanka. Då känner jag någon som knackar mig på axeln. ”Du saknar inte något”? Jag förstog ingenting??? Titta på båtmotorn, säger han sen. Vänder mig om och där ser jag en båtmotor utan kåpa! Lungn, säger mannen, jag har den i baksätet. Den for av strax utanför Torsås, jag har följt dig hit. Taaaccckkk stammar jag fram. Innan jag hinner reagera mera  så är han borta. Härligt med snälla människor, ville ju gärna gett han ngt. Där stog jag med en duktigt skrapad kåpa och såg ut som ett fån, vad hände😳.

Nu väntar vi med spänning på rapport från Johan som är i Florida med familjen. Vet att han bokat Tarpoon fiske i Boca Grande.

På återhörande, skitfiske på er i sommar.

// Karvik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s