KAP Fishing

Fisketeam från Nässjö i Småland. Spinnfiske efter gädda, vertikalfiske efter röding och gös, fisketips, fiskeresor mm

Studentfiske i Lidköping

Lämna en kommentar

Jag är ursprungligen från Lidköping och när familjen skulle åka till broder Karvik och fira dotterns student, måste ju förstås båten med.


Fått en del spännande tips av Kristian Keskitalo, han som nyligen skrev i en fisketidning på 7 sidor om hans gäddfiske i Vänern.


Med i båten var denna gång Magnus från Skövde en gammal granne från Nässjö. 

Vi märkte ganska snart att det här skulle bli svårt. Rejäl nordan. Nordan i Vänern har vi skrivit om innan! Dessutom var det chokladmöjlks grumligt i vattnet inomskärs vid tipsen Kristian gett. Så dom gick bort direkt. Har värmen gett algblomning?


                         Chokladmjölk

Vi åkte ut utomskärs och där slog nordan oss rakt i ansiktet, svårt att vara på grynnor. Gjorde att det blev begränsat fiske i ett område där vi inte hade några tips att gå på. Vi jobbade på bra ändå i kyliga vindar men det var väldigt trögt och bara några mindre kontakter blev det.


Jämför nu lite mot Mariestad och konstaterar att båda kan ha sina för och nackdelar. I Lidköping finns fantastiska lekvikar med mycket fin vegitation som nu hade växt upp för långt. Tidigt vårfiske måste vara kanon här. I Mariestad finns bättre fiske utanför lekvikarna istället, grynnorna består mer av olika storlek på sten blandat med växtlighet, passar bra tidig sommar och ända fram t.o.m september. I Lidköping var det mer stora klipphällar på grynnorna. 

// Karvik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s